Branþlarýmýz
TAEKWON-DO
KARATE-DO
KICKBOKS
BOKS
WUSHU KUNG FU
CAPOEIRA
AIKIDO
BODY BUILDING
AEROBIK-STEP
  Bilgi Servisleri
Türkiye Teakwondo Federasyonu
Türkiye Karete Federasyonu
Gençlik ve Spor Genel Müdürlüðü
Türkiye Boks Federasyonu
Türkiye Kickboks Federasyonu
T.C. Kimlik No Sorgulama
Ýstanbul Büyükþehir Belediyesi
E-devlet
  Makaleler
Taekwondoda kemer sistemi
Taekwondonun de
Taekwondonun Ruhu
Taekwondoda Zamanlama
Taekwondonun bir bo
Y
Nefes al
  Sponsor Linkler
Sponsor Linkler
Zeytinburnu Belediyesi
Radyo Z
 
Hotel Yýldýz
Ünite 2000 Klima
 
  Duyurular
Deneme
Salonumuzun saunasý açýlmýþtýr.
Kulüp Baþkanmýzdan Bayram mesajý
 
Antrenör:

 
Antremanlardan kareler

 

 

Diðer resimleri görmek için resim galerisini ziyaret ediniz
 
Aikido:

Aikido:

Morihei Ueshiba (1883-1969) tarafından geliÅŸtirilmiÅŸ bir Japon savaÅŸ sanatıdır. O''Sensei Ueshiba, yaklaşık 900 yıllık Daito Ryu Aikijutsu tekniklerini, kendi aydınlanma yolunda kazandığı anlayışıyla yoÄŸurarak farklı bir savaÅŸ sanatı olan bugünkü aikido formunu ortaya koymuÅŸtur.

Aikido Japonya''da 20. yy'ın ilk yarısında doÄŸmuÅŸ ve geliÅŸtirilmiÅŸtir. Ueshiba 19.yy sonlarında küçük bir kasabada doÄŸmuÅŸ, çok küçük yaÅŸlardan itibaren Budoya ilgi duymaya baÅŸlamıştır.

Budoyu öÄŸrenmek amacıyla tüm ülkeyi karış, karış dolaÅŸmış, devrin en büyük ustaları ile iliÅŸki kurup onların öÄŸrencileri olmuÅŸtur.
SavaÅŸ sanatlarının tamamını kısa sürede öÄŸrenmiÅŸ ve ustalık mertebesine ulaÅŸmıştır.

Özellikle KITO ve DAÄ°TO RYU AÄ°KÄ°JUTSU sanatları ile ülkenin kılıç geleneÄŸini sürdüren YANGU ailesi ustalarından öÄŸrendiÄŸi KENDO (kılıç sanatı ) son derece ilgisini çekmiÅŸ ve bu dallarda yoÄŸunlaÅŸmıştır. Judonun doÄŸuÅŸuna da tanık olmuÅŸ, geliÅŸmesine çok katkıda bulunmuÅŸtur.

Ancak bu genç adam her Budo dalında uzmanlaÅŸmasına raÄŸmen sürekli bir eksiklik duygusu içerisindeydi ve bu çalışmalardan tatmin olmamaktaydı.

Sonunda kendini felsefeye ve daha sonraları dine verdi ve bir gün gerçeÄŸe, aradığı noktaya ulaÅŸtı. Sevgi ve uyum, barış ve ÅŸefkat-in "yol" u Aikido doÄŸmuÅŸtu. Tamamen yeni olan bu öÄŸreti, savaÅŸlara karşı doÄŸayı ve yaratıcının tüm varlıklarını korumaya yönelik, doÄŸayla, evrenle bir bütün olma sanatıydı ve Budo''nun tamamının üzerinde yer almaktaydı
Aikido çok kısa zaman içinde tüm Japonya''da duyuldu ve yaygınlaÅŸtı. Åžu sıralar Japonya da 1300''e yakın üniversitede ders ve bir spor branşı olarak okutulmaktadır.
1. Dünya savaşında dahi yayılma hızı düÅŸmeyen Aikido, savaÅŸtan sonra yakınlaÅŸan Japonya-ABD iliÅŸkileri ile ABD'ye, oradan da Avrupa sıçramıştır.

Batıda Aikido barışçıl ruhu, Oryantal felsefesi ve bitmek tükenmek bilmeyen estetik teknikleri ve doÄŸal egzersiz yöntemleriyle özellikle entelektüel kesimce ilgi görmüÅŸ ve hemen hemen tüm Avrupa ve Güney DoÄŸu Asya ülkelerinde aynı hızla yayılmaya baÅŸlamıştır
Boyutları sadece düÅŸmanı öldürmenin ötesine ulaÅŸmış ve bir çok öÄŸeyi kucaklayarak günlük yaÅŸama dönüÅŸmüÅŸtür. Ölüm yollarından yaÅŸam yollarına doÄŸru geçiÅŸ yapmıştır.

GeliÅŸimi O'' Sensei Morihei Ueshiba''nın -1969- ölümünden etkilenmeksizin sürmüÅŸ ve sürecektir. Pek çok dünya ülkelerinde 7''den 70''e kadın, erkek ve de çocuklar tarafından yapılmaktadır.
 

 
Ders Saatleri:
 
DERS SAATLERÝ
SALI 18:30-20:00
CUMARTESI 19:00-20:30
PAZAR 19:00-20:30
   

 

  Üye Giriþi
  Üye Ol Sifremi Unuttum
Kullanıcı Adı:
Şifre:
 

  Ayýn Sporcusu
Taekwondo

Yeni Seçim Yapýlacaktýr

  Ýdeal Kilonuzu Hesaplayýn
Boyunuz: cm
Kilonuz: kg
Yaþýnýz:
Cinsiyet:
 
Ýdeal Kilo kg
Fark kg
 
Ana Sayfa  | Ders Saatleri | Yönetim Kurulu | Ýletiþim | Sponsorlarýmýz | Galeri                                                                                                  Copyright © 1991-2014 Zeytinburihtisas.com