Branþlarýmýz
TAEKWON-DO
KARATE-DO
KICKBOKS
BOKS
WUSHU KUNG FU
CAPOEIRA
AIKIDO
BODY BUILDING
AEROBIK-STEP
  Bilgi Servisleri
Türkiye Teakwondo Federasyonu
Türkiye Karete Federasyonu
Gençlik ve Spor Genel Müdürlüðü
Türkiye Boks Federasyonu
Türkiye Kickboks Federasyonu
T.C. Kimlik No Sorgulama
Ýstanbul Büyükþehir Belediyesi
E-devlet
  Makaleler
Taekwondoda kemer sistemi
Taekwondonun de
Taekwondonun Ruhu
Taekwondoda Zamanlama
Taekwondonun bir bo
Y
Nefes al
  Sponsor Linkler
Sponsor Linkler
Zeytinburnu Belediyesi
Radyo Z
 
Hotel Yýldýz
Ünite 2000 Klima
 
  Duyurular
Deneme
Salonumuzun saunasý açýlmýþtýr.
Kulüp Baþkanmýzdan Bayram mesajý
 
Antrenör:

Ä°SMET KARABULUT - ABDULLAH ERTEN

Türkiye Boks Federasyonu Antrenörü

 
Antremanlardan kareler

 

 

Diðer resimleri görmek için resim galerisini ziyaret ediniz
 
Boks:

Boks’un tarihi:
    Ä°nsanlar hayatın her döneminde, bazı sorunlarını yumruklarıyla halletmeye çalışmışlardır. Özellikle eski devirlerde buna daha sık rastlanmaktaydı. Uygarlık geliÅŸip  insanlık modernleÅŸtikçe yumruklar daha çok ringlerde konuÅŸmaya baÅŸladı. Boks tarihi insanlık kadar eskidir. Resimlerle taÅŸlara iÅŸlenen ilk belgenin Sümerler' e ait olduÄŸu kabul edilmektedir.
Muhammet Ali ve tarih öncesi olimpiyatların gözdesi olan Melagomas Olimpiyat tarihinin dikkati çeken en önemli kiÅŸilikleridir. Antik olimpiyatlar sırasında Melagomas Muhammet Ali'nin teoride yapmaya çalıştığını baÅŸarmıştır : Zaferi durmayan yumruklarla elde etmek . Rakiplerine "Vurmak , yaralamak ve yaralanmak cesaret deÄŸildir" demiÅŸtir Melagomas. Sadece Ali deÄŸil diÄŸer boksörler için de strateji aynen Melagomas'ın uyguladığı gibidir. Boks benzeri ilk dövüÅŸlerin tarihi 5000 yıl öncesine Sümerlere kadar gider. Boks'un antik olimpiyatlarla tanışması ise M.Ö 688 yılında olmuÅŸtur.

    Ä°lk olimpiyatlarda boksörler ellerini deri parçalarıyla sarmışlardır , böylece yaralanma olasılığını da düÅŸürmüÅŸlerdir. Daha sonraki yıllarda daha sert deri eldivenler kullanılmaya baÅŸlanmıştır. Ancak Romalılar bunu da yeterli bulmamışlardır . Romalılar dövüÅŸü biraz daha kanlı hale gelmesini saÄŸlamak için eldivenlere metal eklemeler yapmışlardır. Sonuçta Roma'daki dövüÅŸler diÄŸer birçok olayda olduÄŸu gibi ölümle sonuçlanmaya baÅŸlamıştır. Boks tarihinde Melagomas'tan baÅŸka Theagenes ve Cleitomachus gibi isimler de vardır. Theagenes Antik olimpiyatlarda üst üste dört kere ( 75 , 76 , 77 ve 78. olimpiyatlar ) alarak adını tarihe yazdırmıştır.

    Cleitomachus da M.Ö 216 yılındaki olimpiyatlarda baÅŸarı gösteren ünlü bir boksördür. Boksun bilinen antik tarihi Roma Ä°mparatorluÄŸu'nun yıkılmasıyla sona ermiÅŸtir. Boksun yazılı tarihe geri dönüÅŸü 17. yüzyılda Ä°ngiltere'de insanların para için sokak dövüÅŸleri yapmasıyla olmuÅŸtur. Bu dövüÅŸlerin tanınan adamı ise James Figg'tir. Figg vuruÅŸları ve dövüÅŸ stili ile boksun ilgi çeken yüzlerinden biridir. Boksa 1800'lerin ortalarında yeni kurallar getirilmiÅŸtir. Yeni gelen kurallarla savunmasız kalan tarafa vurmak yasaklanmış , boks sırasında eldiven kullanılması zorunlu hale getirilmiÅŸtir.

 
Ders Saatleri:
 
DERS SAATLERÝ
SALI 21:30-23:00
PERÞEMBE 21:30-23:00
PAZAR 20:30-22:00
   

 

  Üye Giriþi
  Üye Ol Sifremi Unuttum
Kullanıcı Adı:
Şifre:
 

  Ayýn Sporcusu
Taekwondo

Yeni Seçim Yapýlacaktýr

  Ýdeal Kilonuzu Hesaplayýn
Boyunuz: cm
Kilonuz: kg
Yaþýnýz:
Cinsiyet:
 
Ýdeal Kilo kg
Fark kg
 
Ana Sayfa  | Ders Saatleri | Yönetim Kurulu | Ýletiþim | Sponsorlarýmýz | Galeri                                                                                                  Copyright © 1991-2014 Zeytinburihtisas.com