Branþlarýmýz
TAEKWON-DO
KARATE-DO
KICKBOKS
BOKS
WUSHU KUNG FU
CAPOEIRA
AIKIDO
BODY BUILDING
AEROBIK-STEP
  Bilgi Servisleri
Türkiye Teakwondo Federasyonu
Türkiye Karete Federasyonu
Gençlik ve Spor Genel Müdürlüðü
Türkiye Boks Federasyonu
Türkiye Kickboks Federasyonu
T.C. Kimlik No Sorgulama
Ýstanbul Büyükþehir Belediyesi
E-devlet
  Makaleler
Taekwondoda kemer sistemi
Taekwondonun de
Taekwondonun Ruhu
Taekwondoda Zamanlama
Taekwondonun bir bo
Y
Nefes al
  Sponsor Linkler
Sponsor Linkler
Zeytinburnu Belediyesi
Radyo Z
 
Hotel Yýldýz
Ünite 2000 Klima
 
  Duyurular
Deneme
Salonumuzun saunasý açýlmýþtýr.
Kulüp Baþkanmýzdan Bayram mesajý
 
Antrenör:

Ä°BRAHÄ°M AHMET

Türkiye Kickbox Federasyonu Antrenörü

 
Antremanlardan kareler

 

Diðer resimleri görmek için resim galerisini ziyaret ediniz
 
Kickboks:

Kick boks’un tarihi :
Kick boks’un çok eskilere dayanan bir tarihi yoktur. Son yıllarda geliÅŸme göstermiÅŸ bir sistemdir. dövüÅŸ branÅŸları genellikle UzakdoÄŸu kökenlidir.70 yılların başında yeni kavramlar ortaya çıkmaya baÅŸlamış ve batı dövüÅŸ sporlarında olan UzakdoÄŸu hegomenyasını yıkmak için alternatifler geliÅŸtirmeye baÅŸlamıştır. Zamanla doÄŸu ve batı arasında bir kombinasyon oluÅŸmuÅŸ ve buna batı modern spor ilminide katarak bunünki modern Kik boks sistemini kurmuÅŸtur.

Batının önderliÄŸinde geliÅŸen bu sistemi Amerika ve amerikan sineması UzakdoÄŸu sistemlerine karşı önemli bir rakip olarak algılamış ve tüm medya gücüyle bu yeni sistemi dünyaya tanıtmıştır. Beyaz perde sayesinde bir anda popüler bir spor branşı haline gelen Kick boks’ta kısa bir sürede federasyonlar kuruldu ve Avrupa,Dünya ÅŸampiyonaları yapıldı.

Amatör Kick boks un önde gelen kuruluÅŸları Danimarka’nın Broby kentinde yerleÅŸik

ınternatıonal amatör Kick boxıng spor assocıatıon (ıaksa)dır.
En önemli profesyonel kuruluÅŸlar ise

World kıck boxıng asocıatıon (wka)
Internatıonal sport kıckboxıng assocıatıon (ıska) dır
. WKA full contack ve low-kıck (üst baldıra tekme) tekniklerini kabul ederken,ISKA bu tekme vuruÅŸlarını yasakladı.
Muay thai birliÄŸi ise geleneksel tayland sistemi olan diz vuruÅŸlu sistemle kendini temsil etmektedir.

Bugünki modern kıckboksta resmi olarak müsabakaları yapılan üç sistem vardır. bunlar sırasıyla ÅŸunlardır.

SEMI CONTACT
Bu uygulamada darbe rakibe temas gerçeklestirildigi an durdurulur bu da yaklasik bir santim vuruÅŸtur. Yani vuruÅŸtan itibaren bir santim sonra vuruÅŸ durdurulmalidir. Bu sistemde de puan kaybetme vardır. Nokta vuruslu bir müsabaka sistemi olan Semi Contact adından da anlasilacagi gibi Full Contact maçları öncesinde kisilerin eÄŸitimlerini tamamlamasina olanak verir.

FULL CONTACK
Koruyucu malzemesi Full Contact ile ayni olan bu sistemde vuruÅŸlar tamamen serbesttir. Rakip yere düsünce de vurulabilir. Yani tam anlamiyla serbest dögüstür.Çogunlukla profesyonel maçlar yapilir. Bu maçlar da para ödülü vardır.
Bugün çok degisik türlerde dögüs stili sporcu veya antrenörleri Ful Contact yaptiklarini iddia etmektedirler. Iste bu noktaya gelindiÄŸinde bir kavram karkaÅŸası ortaya çikmaktadir.Bilhassa bir çok vurusa izin vererek stiller kendilerini Tam Temaslı diye tanimlamaktadirlar.Ancak burada bir yanlislik vardir. Çünki ilk basta Full Contact oluÅŸurken her stilden müsabıklar belirlenen ortak kurallarla dögüstüler. Fakat zaman içinde özellikle Full Contact çalismayanlar elendiler.
Diger stillerde çalisanlar "All Style Open" yani "Her Sisteme Açik" turnuvalarla bir çesit Full Contact yapmaya devam ettiler.Zaten basta da bahsedildiÄŸi gibi her stilde (Karate, Taekwonodo, Kung-fu gibi) Full Contact müsabaka yapmak mümkündür. Fakat bu gerçek Full Contact deÄŸildir.
Serbest Dögüs Sanatlarin daFull Contact'a en yakin spor Tayland Boksu (Muay Thai) dur. Fakat Full Contact kabul edilmez. Bu tür sistemler "Contact" yani "Temaslı" olarak adlandirilirlar. Hatta bir çok ülkede bu karisikliga son vermek için Full Contact'a "Amerikan Boksu" denmeye baslanistir. Önceleri belirli asamalardan geçmiÅŸ ve kendini kanitlamis bulunan Taekwaondo'cu, Kung-fu'cu ve Karateci Full Contact yapabiliyordu. Bugün yine baska stillerde çalisip Full Contact maçlarina katilanlar vardir. Fakat yanlizca Full Contact ögreten okullar her geçen gün yayilmaktadir.

LAYT CONTACT
Tekniklerde kontrol gereklidir. Nokta vurusu esas alinir. Hedefe vardigi an durması esasdir. Bu basarildigi zaman puan alinir. Aksi halde yani temas gerçekleÅŸirse (rakibin hatasi hariç) puan kaybedilir. Touch Contact maçlar Amerika'da kisilerin Full Contact müsabakalari öncesinde tekniklerini geliÅŸtirmesine olanak tanır.

FULL CONTACT'IN TARIHI

Full Contact kelime anlamı olarak Türkçe'ye "Tam Temaslı" diye çevrilse de bu içer Full Contact kelime anlamı olarak Türkçe'ye "Tam Temaslı" diye çevrilse de bu içerik olarak yanlis bir çevirmedir. Burada kelime olarak deÄŸil anlam olarak çevirisi yapılabilir. Bu da ancak "Serbest VuruÅŸlu" olabilir.
Yani iki sporcu karsi karsiya gelip belirli kurallar çerçevesinde vuruÅŸ gücünü kisitlamadan birbirleri karsisinda nakavt yada puan üstünlüÄŸü ile ile galip gelmek için mücadele ederler. Tabii ki kuralların olusturulmasi ve bir takım koruyucuların kullanilmasi Full Contact'i sokak dögüsünden ayirir.
Full Contact'in tarihine bir göz atacak olursak 1970'li yıllardan itibaren tanınmaya ve yayılmaya basladigini görürüz. Bu stilin kurucuları ve önderleri Amerikalı Jhoon Rhee, Aaron Baaks, John Worley, Mike Stone gibi Taekwondo ve Karete ustalaridir. Bruce Lee de Contact müsabakalaritercih ettigi için Full Contact'i destekliyordu.
Bu sahislar ilk Full Contact maçlarini düzenlemeye ve stili tanıtmaya basladilar. Tabiki bir çok kurallar getirdiler. Bu kurallar çoÄŸunlukla degisik dögüs sistemlerini ortak bir noktada buluÅŸturmaya çalismak ve yeni stilin geliÅŸmesini saÄŸlamak içindi. Önceleri oldukça serbest olan maçlar daha sonraları kurallarla düzenlendi. Bu düzenlemelerden sonra Full Contact çesitli birlik ve federasyonlar tarafından tanindi ve bu kuruluÅŸlar tarafından müsabakaları tertiplenmeye baslandi.
Bu stilin ilk sampiyonlarinin arasında
Jeff Smith,
Bill Wallece,
Chuck Norris,
Joe Lewis,
Steve Anderson,
Gordon Franks,
Ray McCallum,
Dominique Valera görülür.
Diger ülkelerden bir çok unutulmaz ÅŸampiyon çikmistir. Dünya çapında en ünlü Full Contact dögüscüsü Amerikalı Bill Wallace'tir. 35 yasina kadar dögüse devam eden Bill Wallace,dünyanın en hizli sol bacagina sahip dögüscüsüdür ve "Mr. Super Foot" diye adlandirilmistir.
Kurallar

Kıck boks müsabakalarında müsabıklar özel eldiven, ayak koruyucu, kogi ve dislik takarak ringe çıkarlar. Müsabakaların yapildigi yer genellikle boks ringi olup 9x9 ebadindadir.
Bazen de yerden yüksekte özel ölçülerdeki ringlerde müsabakalar yapilir. Müsabakayı bir orta hakem ve iki veya dört yan hakemle birlikte yönetir. Rauntlar 2 veya 3 dakika olur.
Amatör müsabakalar 3 raunddan baslar. Profesyonel müsabakalar ise 5 raund üzerinden yapilir. Ülke, Avrupa ve Dünya sampiyonalari ve unvan maçları ise en az 10 raund olarak yapilir.
Müsabakalarda uygulanan el teknikleri normal boks teknikleridir. Ayak teknikleri ise ayakla yapilir. Diz ve kaval kemiÄŸi ile vuruÅŸlar yasaktır. Maçlarda belirli sayıda tekme atma zorunluluÄŸu vardır. Bu tekmeler yan hakemler tarafından sayilir.
Diz, dirsek vuruslari, tutuÅŸ ve süpürme yasaktır. Avrupa'da yapılan bazi Full Contact müsabakalarında tutuÅŸ ve süpürme belirli saltlar dahilinde serbesttir.
Yine Amerika’daki bazi turnuvalarda rakibin ayagi yerden kalktigi an baldirlarina ayak tekniÄŸi uygulanabilir. Bu vuruÅŸ puan almaz fakat rakibi aldatabilir.
ÇeÅŸitli ülkelerde bir çok degisik kuruluÅŸ tarafından organize edilen Full Contact maçları ile ilgili iki büyük kuruluÅŸ vardır. Bunlar Professional Karate Association (PKA) World Karate Association (WKA) dir.

 
Ders Saatleri:
 
DERS SAATLERÝ
SALI 20:00-21:30
PERÅžEMBE 20:00-21:30
CUMARTESÄ° 20:00-21:30
   

 

  Üye Giriþi
  Üye Ol Sifremi Unuttum
Kullanıcı Adı:
Şifre:
 

  Ayýn Sporcusu
Taekwondo

Yeni Seçim Yapýlacaktýr

  Ýdeal Kilonuzu Hesaplayýn
Boyunuz: cm
Kilonuz: kg
Yaþýnýz:
Cinsiyet:
 
Ýdeal Kilo kg
Fark kg
 
Ana Sayfa  | Ders Saatleri | Yönetim Kurulu | Ýletiþim | Sponsorlarýmýz | Galeri                                                                                                  Copyright © 1991-2014 Zeytinburihtisas.com