Branþlarýmýz
TAEKWON-DO
KARATE-DO
KICKBOKS
BOKS
WUSHU KUNG FU
CAPOEIRA
AIKIDO
BODY BUILDING
AEROBIK-STEP
  Bilgi Servisleri
Türkiye Teakwondo Federasyonu
Türkiye Karete Federasyonu
Gençlik ve Spor Genel Müdürlüðü
Türkiye Boks Federasyonu
Türkiye Kickboks Federasyonu
T.C. Kimlik No Sorgulama
Ýstanbul Büyükþehir Belediyesi
E-devlet
  Makaleler
Taekwondoda kemer sistemi
Taekwondonun de
Taekwondonun Ruhu
Taekwondoda Zamanlama
Taekwondonun bir bo
Y
Nefes al
  Sponsor Linkler
Sponsor Linkler
Zeytinburnu Belediyesi
Radyo Z
 
Hotel Yýldýz
Ünite 2000 Klima
 
  Duyurular
Deneme
Salonumuzun saunasý açýlmýþtýr.
Kulüp Baþkanmýzdan Bayram mesajý
 
Antrenör:

Antrenör

Cemal Kabadayı: Türkiye Taekwon-do federasyonu antrenörü Milli hakem siyah kuÅŸak 6.Dan 5 kademe baÅŸ antrenör 1991–1994 yılları arası Kazakistan Türk cumhuriyeti milli takım antrenörü ve teknik direktörü Ä°stanbul Taekwon-do il hakem komitesi görevlerinde bulunan ve Zeytinburnu Ä°htisas Spor Klüp baÅŸkanlığını ve spor klüp Taekwon-do AntrenörlüÄŸünü aktif olarak yapan uluslar arası Taekwan-do hakem adayı olan Cemal Kabadayı;

Zeytinburnu Ä°lçemizde binlerce sporcu yetiÅŸtirmiÅŸ, Ä°lçemizde sayısız il ÅŸampiyonları Türkiye ve yöre ilçelerimizden Avrupa ÅŸampiyonu Dünya ÅŸampiyonasına sporcu gönderen Zeytinburnu Ä°htisas spor kulübü antrenörü ve klüp baÅŸkanı Cemal Kabadayı ve asistan antrenörleri Ä°lyas Kerim, Abdullah Erten, Kenan Yıldız, Alikahan Karaca… Bayanlarda; Sevda Aysu ile baÅŸta Zeytinburnu halkı olmak üzere tüm spor severleri Zeytinburnu ihtasas spor klübünde spor yapmaya davet ediyoruz.

 
Antremanlardan kareler

 

Diðer resimleri görmek için resim galerisini ziyaret ediniz
 
Taekwon-do:
TAEKWON-DO:
TAE; Ayak, KWON; El anlamına gelmektedir. DO ise, ahlak ve fazilete ulaÅŸmak için takip edilmesi gereken düÅŸünce ve davranış biçimidir.
 
Taekwondo kelime anlamıyla el ve ayaklarla uygulanan savunma ve vuruÅŸ tekniklerinden oluÅŸan, sporcuda ahlaki deÄŸerlerin yüceltilmesine katkıda bulunan bir spor dalıdır.
 
Taekwondo, uzak doÄŸu ülkelerinden KORE' nin Milli sporu olup, bu ülkede doÄŸmuÅŸ, geliÅŸmiÅŸ ve zamanla Dünya'ya yayılmıştır. GeçmiÅŸi 13 Asır öncelerine dayanmaktadır. Nitekim o çaÄŸlarda KORE'de yaÅŸayan insanlar doÄŸaya, vahÅŸi hayvanlara ve haydutlara karşı kendilerini savunmak için tamamiyle ayak tekniklerini içeren bir savunma sistemi geliÅŸtirmiÅŸler ve buna  TAEGYON yani  Ayak Sistemi  adını vermiÅŸlerdir. Yine aynı çaÄŸlarda
 
KORE' de uygulanmakta olan  KWONPOP yani  Yumruk Metodu  olarak isimlendirilen sadece el tekniklerini içeren bir sistem daha bulunmakta idi. Bu arada 600' lü yıllarda KORE Yarımadası 3 Krallığa bölünmüÅŸ ve bu krallıkların en küçüÄŸü olan SÄ°LLA Krallığının genç asilleri ve savaÅŸçıları kullandıkları çeÅŸitli savaÅŸ silahlarının yanısıra yukarıdaki el ve ayak tekniklerini geliÅŸtirerek bir savaÅŸ aracı olarak kullanmak suretiyle silahsız savaÅŸ çalışmalarına da önem verip kendilerini düÅŸmanlara karşı daha güçlü duruma getirmiÅŸlerdir. Ä°ÅŸte bu insanlar el ve ayakla yaptıkları savunma tekniklerini, zamanla sistemleÅŸtirerek adına Taek-Kyon demiÅŸlerdir. Böylece de Taekwondo' nun ilk temelleri oluÅŸmuÅŸtur.
 
Taekwondo 20. Yüzyıla gelene kadar geçirmiÅŸ olduÄŸu evrimler sonucunda bu günkü ÅŸekline dönüÅŸmüÅŸ, 1905 yılında da bir yarışma sporu olarak kabul edilmiÅŸtir. Nihayet 1966 yılında Uluslar arası Taekwondo Federasyonu kurulmuÅŸtur. 179 Ülke bu Federasyona üye olup, bu gün Taekwondo milyonlarca insanın yaptığı bir spor dalı haline gelmiÅŸtir.
 

 

 
Ders Saatleri:
 
MÝNÝKLER
PAZARTESÝ 18:30 19:45
ÇARÞAMBA 18:30 19:45
CUMA 18:30 19:45
BÜYÜKLER
PAZARTESÝ 20:00-21:30
ÇARÞAMBA 20:00-21:30
CUMA 20:00-21:30
   

 

  Üye Giriþi
  Üye Ol Sifremi Unuttum
Kullanıcı Adı:
Şifre:
 

  Ayýn Sporcusu
Taekwondo

Yeni Seçim Yapýlacaktýr

  Ýdeal Kilonuzu Hesaplayýn
Boyunuz: cm
Kilonuz: kg
Yaþýnýz:
Cinsiyet:
 
Ýdeal Kilo kg
Fark kg
 
Ana Sayfa  | Ders Saatleri | Yönetim Kurulu | Ýletiþim | Sponsorlarýmýz | Galeri                                                                                                  Copyright © 1991-2014 Zeytinburihtisas.com